Ode aan de stilte fietsroute

Routes in Groningen

Fietsmenu is de manier om kennis te maken met de rust en ruimte van het Groninger landschap, met haar kleine fietspaden en rustige wegen, de unieke (wierden)dorpen, monumentale boerderijen en de Groningse gastvrijheid. Wij nodigen u uit om één van onze routes te gaan fietsen.

Het tempo van de routes bepaalt u zelf, het is tenslotte uw dagje uit. 

Fietsmenu heeft vijf fantastische routes uitgezet met elk een eigen karakter. 

Fietsmenu – Reitdiep route (+/- 40 km)

Wie in het Reitdiepgebied fietst, kan de overweldigende rust en stilte die er heerst, niet ontkennen. Het gebied is het oudste cultuurlandschap van West-Europa en heeft een lange geschiedenis. Wierden, dijken, sluizen en kronkelende wegen vertellen het verhaal van 2600 jaar bewoning. Liefhebbers van cultuurschoon kunnen hier hun hart ophalen.

Hier kunt u de sfeer rondom het Reitdiep beleven

Fietsmenu – Middag Humsterland route (+/- 40 km)

Middag-Humsterland is de naam van het Nationaal landschap in de provincie Grioningen. Het bestaat uit de streken Middag en Humsterland, ongerept boerenland en het oudste cultuurlandschap van Nederland. De wegen kronkelen door het landschap en je kunt mijlenver om je heen kijken. Verheven boven het land ontdekt u schitterende historische boerderijen, diverse borgen en kerken.

Kijk hier de uitzending over Middag – Humsterland

Fietsmenu – Aardbevingsroute (+/- 60 km)

Er is de laatse jaren veel te doen m.b.t. de aardbevingen in Groningen. Fietsmenu wil zeker niet de ellende laten zien, Fietsmenu wil met name tonen hoe mooi en fascinerende dit gebied is. U fietst door pittoreske dorpjes en door een open en weids gebied van akkers en weilanden.

Beleef het gebied op de fiets

Fietsmenu – Lauwersmeergebied route (+/- 50 km)

Een van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden vindt u in het noordelijk deel van Groningen. Hier vormen wadden, wierden en wouden samen met het Nationaal Park Lauwersmeer het Lauwersland. Hier bent u bij de natuur op bezoek, rust, ruimte, prachtige luchten en bijzondere dieren, laat u verrassen door dit schitterende oord. 

Website Nationaal park Lauwersmeer

Fietsmenu – Ode aan de stilte route (+/- 45 km)

De slogan van gemeente De Marne is: ‘hier hoor je de stilte nog’, Voor fietsmenu de aanleiding om een route uit te zetten in één van de stilste gebieden met de minste lucht en lichtvervuiling van Nederland. U fietst door een vlak en bijzonder landschap, langs de kwelder en over de dijken met veel natuurschoon en een oorverdovende stilte. 

Beleef hier even de Westpolder

Veel van de fietsroutes gaan door de gemeente De Marne, volgens Fietsmenu de enige gemeente in Nederland zonder rotondes, zonder verkeerslichten, zonder hoogspanningsmasten en zonder snelwegen.

Voor informatie en reserveringen: info@fietsmenu.nl of telefonisch: 0595-571598 | 06-33319752.